τμήμα Γεωγραφίας (?)

   
   

 τμ. Γεωγραφίας

 
Συγγραφέας τμήμα Γεωγραφίας (?)
 
       
Παρ, 15 Ιούλ 2011 5:01 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Συνέχεια της συζήτησης που άνοιξε σε αυτό το θέμα ("Όλα τα τμήματα στον Λόφο Ξενία?")

maria_geo έγραψε:
Το τμήμα Γεωγραφίας σαφώς έχει συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο - θεραπεύει την επιστήμη της Γεωγραφίας! Και είναι καιρός να πάρει την αναγνώριση που του αξίζει όπως συμβαίνει στις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και όχι να παίρνουν τις θέσεις εργασίας άσχετοι, όπως πχ στην εκπαίδευση (φυσικοί/γυμναστές κτλ να διδάσκουν γεωγραφία).

Τώρα για όποιον δεν γνωρίζει τα βασικά και την συνεισφορά των Ελλήνων στον κλάδο της Γεωγραφίας κακό του κεφαλιού του! Αυτή η νοοτροπία μας οδήγησε εκεί όπου καταλήξαμε.

Δεν είναι λύση να κλείνουν σχολές!

Λύση είναι να μην πηγαίνουν ανίκανοι στις σωστές θέσεις, λύση είναι να υπάρξει αξιολόγηση σε όλους τους τομείς

Mάλιστα, για να καταλάβω: εσύ αποφάσισες να σπουδάσεις Γεωγραφία επειδή θέλησες να συνεισφέρεις στη μεγάλη παράδοση των Ελλήνων γεωγράφων, την οποία προφανώς δεν μπορούν να συνεχίσουν μόνοι τους οι φυσικοί, οι βιολόγοι και οι γεωλόγοι, που συνήθως αναλαμβάνουν τη διδασκαλία της - για γυμναστές δεν έχω ακούσει, αλλά είναι πιθανόν.

Ας μη μιλάμε σαν δογματικοί σπουδαστές τμημάτων, που το μόνο που κοιτούν είναι τα "συμφεροντάκια" τους, κι ας δούμε τα διαθέσιμα στοιχεία.

Καταρχάς, ας δούμε τα δύο όμορα τμήματα:

- Τμήμα Γεωγραφίας, στη Χαροκόπειο.
Έτος ίδρυσης: 1999.

- Τμήμα Γεωγραφίας, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Έτος ίδρυσης: 1994?

Δείτε τα ακόλουθα Φ.Ε.Κ:

Παράθεση:
Φ.Ε.Κ. 31, τεύχος Α', 20.03.1984: Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμόν 83

Ίδρυση Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ιονίου Πανεπιστημίου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

[...]

Άρθρο 4

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ιδρύονται τα εξής τμήματα:

α) Τμήμα επιστημών φυσικού περιβάλλοντος (με κατεύθυνση και παραγωγικό προσανατολισμό την αξιοποίηση του ενυάλιου πλούτου)

β) Τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων. Το πτυχίο που χορηγεί το τμήμα αυτό έχει ειδικεύσεις διοίκησης ναυτιλιακών επιχειρήσεων και διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων.

γ) Τμήμα ιστορίας και κοινωνικής ανθρωπολογίας.

δ) Τμήμα μαθηματικών.

ε) Παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης.

στ) Παιδαγωγικό τμήμα νηπιαγωγών.

Ωραία ως εδώ, για εμένα τουλάχιστον.
Προφανώς όμως κάποιοι δεν ήταν ικανοποιημένοι, γι'αυτό το 1989 έχουμε μία νέα εξέλιξη στη δομή των τμημάτων στη Λέσβο.

Παράθεση:
Φ.Ε.Κ. 166, τεύχος Α', 16.06.1989: Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμόν 376

Ίδρυση Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

_ Άρθρο 1

1. Τα τμήματα α) Επιστημών Φυσικού Περιβάλλοντος (με κατεύθυνση και παραγωγικό προσανατολισμό την αξιοποίηση του ενυάλιου πλούτου) και β) Τμήμα Ιστορίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που προβλέπονται από το άρθρο 4 παρ.1 του Π.Δ. 83/1984 (Α' 31) μετονομάζονται αντίστοιχα σε τμήματα:

α) Περιβάλλοντος και β) Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.


2. Ιδρύονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου τα ακόλουθα δύο (2) τμήματα:

α) Τμήμα Κοινωνιολογίας και
β) Τμήμα Ανθρωπογεωγραφίας.


3. Ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών στην οποία εντάσσονται τα τμήματα:

α) Περιβάλλοντος
β) Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
γ) Κοινωνιολογίας και
δ) Ανθρωπογεωγραφίας.


_ Άρθρο 2

Αποστολή της Σχολής και των τμημάτων είναι:

[...]

δ) Το τμήμα Ανθρωπογεωγραφίας: Την παραγωγή επιστημόνων ικανών να διερευνούν τις σχέσεις που διαμορφώνονται ανάμεσα στα φαινόμενα χώρου/τόπου και των δραστηριοτήτων του ανθρώπου.

Για να δούμε μερικές πληροφορίες για το γνωστικό αντικείμενο αυτού του νέου -τότε- τμήματος:

wiki έγραψε:
__ Human Geography

Human geography is one of the two major sub-fields of the discipline of geography.

Human geography is the study of human use and understanding of the world, the spatial differentiation and organisation of human activity and its interrelationships with the physical environment. Human geography differs from physical geography mainly in that it has a greater focus on studying human activities and is more receptive to qualitative research methodologies.
Broadly speaking, human geography is a social science discipline, while physical geography is an earth science.

Human geography is concerned with the study of spatial patterns of interactions between human beings and their physical environment.

Aυτά για αρχή. Smile

     
 
       
Παρ, 15 Ιούλ 2011 6:03 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού


Aug 22, 2008
1390


slide, σε σεβομαι και δεχομαι τις αποψεις σου αλλα σε παρακαλω ριξε λιγο τους τονους σου, δεν ειναι καθολου ωραιο να δημιουργουνται εριδες και διχονιες μεταξυ φοιτητων!

σε παρακαλω, αν και ξερω οτι θα βρεις κατι να μου πεις, αλλα σε παρακαλω ειρηνη! οι αποψεις σου ειναι ορθες αλλα σε παρακαλω διατυπωσε τες με πιο ευγλωτο τροπο... λιγοτερο επιθετικο...

αυτο ευχαριστω

     
 
       
Παρ, 15 Ιούλ 2011 6:18 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


Αν έχεις κάτι να συνεισφέρεις στη συζήτηση, μπορείς να το κάνεις ελεύθερα.

Πάντως, αναφορικά με το ύφος, να σου θυμίσω ότι δεν είμαι εγώ που αναφέρθηκα σε "άσχετους και ανίκανους, που όμως διδάσκουν Γεωγραφία στα σχολεία" -όπως είναι οι φυσικοί, για παράδειγμα, σύμφωνα με την αντίληψη μίας φοιτήτριας του τμήματος Γεωγραφίας- ή ναρκισσιστικά troll, η μόνιμη επωδός του inertia όποτε τολμώ να γράψω κάτι που δεν κολλάει στη δική του αντίληψη περί διαλόγου.

Laugh

     
 
       
Παρ, 15 Ιούλ 2011 8:23 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


fraoulitsa
Γκουρού
Γκουρού


Aug 22, 2008
1390


νταξει δεκτά αυτά που λες σε ένα βαθμό, αλλά γιατί πρέπει να μαλώνουμε σε όλα τα πόστ όλοι μεταξύ μας; αυτό θέλουμε να βγάζουμε έξω;

τα θέματα σου έχουν πολύ ενδιαφέρον και πιστεύω τα χαλάει όλο αυτο το τρενάκι αρνητισμού που υπάρχει...

δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, απλά θέλω να συζητάμε σαν ελεύθεροι φοιτητές όπως είμαστε, ήρεμα και επικοδομητικά....

όσον αφορά την συζήτηση, δεν έχω και μεγάλη γνώση του θέματος, γι αυτό καλύτερα να απέχω...

     
 
       
Δευ, 18 Ιούλ 2011 8:50 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


maria_geo
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Aug 26, 2008
124


Δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε το όλο θέμα. Τι θέλεις να αποδείξεις με όλα αυτά???Ότι γνωρίζεις τα ΦΕΚ??? Ε λοιπόν ίσως να μην τα έχω ξαναδεί αυτά αλλά γνωρίζω πολύ καλά τι σπουδάζω εδώ και 3 χρόνια. Σπουδάζω Γεωγραφία και ξέρω τι μαθήματα περιλαμβάνει και ποια είναι η φιλοσοφία της σχολής. Με απλά λόγια ασχολούμαστε με τον χώρο,διεπιστημονικά. Κάτι που δεν γίνεται σε καμία άλλη επιστήμη. Οι Γεωγραφοι και Γεωλόγοι θεωρούνται τα τελευταία χρόνια οι πλέον ικανοί και οι μόνοι που μπορούν να διδάξουν την γεωγραφία-γεωλογία στην Β-βάθμια εκπαίδευση σε σχέση με παλιότερα που την δίδασκαν άσχετοι με το αντικείμενο. Ναι άσχετοι! Γιατί η πρόσεγγιση του μαθήματος απαιτεί ικανότητες που δεν τις έχει ένα άλλος καθηγητής άλλης ειδικότητας. Ο καθένας στον τομέα του!!! Ο φυσικός στη φυσική ο μαθηματικός στα μαθηματικά και ο γεωγραφος στη γεωγραφία. Ποιο είναι το πρόβλημά σου σε αυτό? Γεωγραφια δεν είναι μόνο οι χώρες τα βουνά και τα ποτάμια που ξέρεις από το σχολείο σου....Για αυτό σε παρακαλώ σταμάτα το εδώ, διότι παρά τις (φαντάζομαι) "ανώτερες" από εμάς τους Γεωγράφους,Κοινωνιολόγους,Ανθρωπολόγους του ΑΙγαίου, σπουδές ο τρόπος σου είναι άκρως εριστικός. Η παιδεία και η συμπεριφορά δεν κερδίζονται από οποιαδήποτε ανώτερη εκπαίδευση. Οκ εσύ μπορείς να μην την ξέρεις, να μην σε αφορά και να την υποτιμάς τη σχολή αυτή, όμως υπάρχουμε και εμείς που αγαπάμε το αντικείμενο μας και ήδη εργαζόμαστε σε αυτό, σε τομείς άγνωστους σε σένα αλλά πίστεψε με 100% υπαρκτούς!Έγινε επεξεργασία από τον/την maria_geo στις Δευ, 18 Ιούλ 2011 9:50 am, 2 φορές συνολικά
     
 
       
Δευ, 18 Ιούλ 2011 9:44 am
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


maria_geo
Μεγάλο μολύβι
Μεγάλο μολύβι


Aug 26, 2008
124


Να συμπληρώσω πως δεν είμαστε Ανθρωπογεωγραφία αλλά σκέτο Γεωγραφία. Επίσης διορίζονται πλέον Γεωγράφοι-Γεωλόγοι στην εκπαίδευση.

Το τραγικό είναι ότι εδώ έρχεται ένα άτομο που προσπαθεί να ανατρέψει τα μέχρι τώρα επιστημονικά τεκμηριωμένα και να μας πείσει το ότι "η γη είναι επίπεδη". Να με τι όρους μιλάνε οι γεωγράφοι. Γιατί ναι, τόσο μεγάλο σφάλμα είναι να λες ότι είμαστε μόνο "δογματικοί σπουδαστές που κοιτάμε συμφεροντάκια" υπονοώντας ότι δεν έχουμε λόγω ύπαρξης. Ταυτόχρονα να επισημάνω πως λέγοντας ανίκανους στο προηγούμενο μνμ εννοούσα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής,σαφώς και στον εργασιακό τομέα και σαφώς και στα πανεπιστήμια με τις κουμπαριές καθηγητών και άλλα παρόμοια φαινόμενα. Κάθε επιστήμη για μένα είναι σεβαστή και έχει λόγω ύπαρξης. Και σαφώς αυτό συμβαίνει με όλες τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιστήμες του αιγαίου. Για αυτό και παρά την παραφιλολογία των τελευταίων μηνών, ούτε έκλεισαν ούτε συγχωνεύτικαν σχολές στο Αιγαίο σε αντίθεση με άλλες.

Προς σεβασμό σε όλα τα άτομα εδώ μέσα και στους διαχειριστές, από μεριάς μου θα κλείσω την αντιπαράθεση, παρά την όποια απάντηση λάβω, και προς όλους τους μελλοντικούς και όχι μόνο γεωγράφους, μην ακούτε τις σειρήνες, όλοι έχουμε μέλλον. Θα παραθέσω το blog ενός από τους καλύτερους (κατ'εμέ) καθηγητές του τμήματός μας όπου μπορείτε να δείτε τι σημαίνει "επάγγελμα γεωγράφος" που μπορείτε να δουλέψετε με το πτυχίο και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. Smile

http://hg-lab.blogspot.com/p/blog-page_05.html

όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μία φυλακή

     
 
       
Δευ, 18 Ιούλ 2011 1:57 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


slide
Γκουρού
Γκουρού


Nov 04, 2008
772


maria_geo έγραψε:
Τι θέλεις να αποδείξεις με όλα αυτά?? Ότι γνωρίζεις τα ΦΕΚ??
Ε, λοιπόν ίσως να μην τα έχω ξαναδεί αυτά αλλά γνωρίζω πολύ καλά τι σπουδάζω εδώ και 3 χρόνια. Σπουδάζω Γεωγραφία και ξέρω τι μαθήματα περιλαμβάνει και ποια είναι η φιλοσοφία της σχολής. [...]

Πολύ σωστά - και έκτοτε ποτέ δεν ενδιαφέρθηκες να αναζητήσεις πληροφορία έξω από το περιβάλλον στο οποίο εντάχθηκες και το οποίο με περίσσιο πάθος υποστηρίζεις τώρα ενάντια σε ...τί? ποιον?

Γιατί μονίμως είστε έτοιμοι να μπείτε σε defense mode όταν κάποιος αναφέρεται στο πανεπιστήμιο που σπουδάζετε?
Θα μπορούσε να σας είχε τύχει να σπουδάσετε κάπου αλλού - και εκεί το ίδιο παρτιζάνοι θα ήσασταν, και μάλιστα για θέματα που ποτέ δεν ήταν επιλογές κανενός φοιτητή? Confused

maria_geo έγραψε:
[...] Oι Γεωγράφοι και Γεωλόγοι θεωρούνται τα τελευταία χρόνια οι πλέον ικανοί και οι μόνοι που μπορούν να διδάξουν την γεωγραφία-γεωλογία στην Β-βάθμια εκπαίδευση σε σχέση με παλιότερα που την δίδασκαν άσχετοι με το αντικείμενο.

Ναι άσχετοι! Γιατί η πρόσεγγιση του μαθήματος απαιτεί ικανότητες που δεν τις έχει ένα άλλος καθηγητής άλλης ειδικότητας.

Ειδικές ικανότητες, εννοείς?
Γιατί εγώ καταλαβαίνω πως είναι ένα διεπιστημονικό αντικείμενο, το οποίο μπορεί να προσεγγιστεί τόσο από θεωρητικές σπουδές όσο και από την καθαρά επιστημονική σκοπιά.

Το συγκεκριμένο τμήμα δεν είναι όμορο με το τμήμα Γεωλογίας-Γεωπεριβάλλοντος, στην Αθήνα, ή τα τμήματα Γεωλογίας στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.

Έχει αντιστοιχία μόνο με εκείνο της Χαροκοπείου, που ανέφερα παραπάνω.

maria_geo έγραψε:
[...] Η παιδεία και η συμπεριφορά δεν κερδίζονται από οποιαδήποτε ανώτερη εκπαίδευση.

Συγγνώμη, αλλά από κάποιον που αντιδρά άκρως επιθετικά σε όποιον του επισημαίνει ότι δε γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα για το ιστορικό της σχολής που σπουδάζει δε δέχομαι "μαθήματα" καλών τρόπων.

Αν επιπλέον θέλετε να γίνετε Τοπογράφοι, ποτέ δεν είναι αργά για αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών.
Η μετεωρολογία, όμως, στην Ελλάδα παραδοσιακά καλύπτεται κυρίως σε μεταπτυχιακό επίπεδο, από αποφοίτους τμήματων Φυσικής ή άλλων τμημάτων Σχολών Θετικών Επιστημών. Smile


Συνεχίζουμε την ανασκόπηση των Φ.Ε.Κ. και φτάνουμε στο έτος 1997, οπότε και έχουμε την πρώτη συγκρότηση σχολών στο πανεπιστήμιο Αιγαίου:

Παράθεση:
Φ.Ε.Κ. 223, τεύχος Α', 04.11.1997: Προεδρικό διάταγμα υπ' αριθμόν 316

Ίδρυση - μετονομασία σχολών και τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

_ Άρθρο 2

[ Στην πρώτη παράγραφο αναφέρονται τα τμήματα Επιστήμης της Θάλασσας (Μυτιλήνη), Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (Χίος), Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Σάμος) και Μεσογειακών Σπουδών (Ρόδος) ]

2. α) Το κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 παράγραφος 3 του Π.Δ. 376/1989 (Φ.Ε.Κ Α' 166) Τμήμα Ανθρωπογεωγραφίας μετονομάζεται σε τμήμα Γεωγραφίας, χωρίς μεταβολή του γνωστικού του αντικειμένου.

β) Η εφαρμογή των διατάξεων του προηγούμενου εδαφίου αρχίζει από το ακαδημαϊκό έτος 1997-98.


_ Άρθρο 3

Συγκρότηση Πανεπιστημίου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συγκροτείται από τις εξής σχολές και τμήματα:

α. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών με τα τμήματα:

αα) Περιβάλλοντος
ββ) Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
γγ) Γεωγραφίας
δδ) Κοινωνιολογίας

β. Σχολή Επιστημών Διοίκησης με τα τμήματα:

αα) Διοίκησης Επιχειρήσεων
ββ) Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υποθέσεων

γ. Σχολή Θετικών Επιστημών με τα τμήματα:

αα) Μαθηματικών
ββ) Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

δ. Σχολή Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών με τα τμήματα:

αα) Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης
ββ) Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών
γγ) Μεσογειακών Σπουδών

ε. Ανεξάρτητο τμήμα Επιστήμης της Θάλασσας


     
 
       
Πεμ, 21 Ιούλ 2011 8:25 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5101


maria_geo έγραψε:
Θα παραθέσω το blog ενός από τους καλύτερους (κατ'εμέ) καθηγητές του τμήματός μας όπου μπορείτε να δείτε τι σημαίνει "επάγγελμα γεωγράφος" που μπορείτε να δουλέψετε με το πτυχίο και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. Smile

http://hg-lab.blogspot.com/p/blog-page_05.html

Ενδιαφέρουσα η παράθεσή σου maria_geo!
Αν μη τι άλλο είναι κάτι που πλησιάζει πιο "κοντά" στο να δει κάποιος τo τμήμα σας!

(νόμοι, Φ.Ε.Κ., νομοθετήματα, ιστορικά και άλλα στοιχεία... ομορφιές, μα καταντούν "κουραστικά" από ένα σημείο και μετά. Καλό είναι να υπάρχουν βέβαια, αλλά ok. Κι η μύγα έχει ξύγκι, το καταλάβαμε Poke Tounge )

     
 
       
Πεμ, 21 Ιούλ 2011 10:10 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


e3iswsi
Γκουρού
Γκουρού


May 07, 2009
1671
Τόπος: βιβλίο μαθηματικών


εγώ τα ήξερα όλα αυτά, αλλά δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα

     
 
       
Πεμ, 21 Ιούλ 2011 10:32 pm
Φατσοβιβλίο  Τουίταρε  μοιράσου το...  
  Δημοσίευσηlink παραπομπής 


inertia
Ανεμοδαρμένος
Ανεμοδαρμένος


Dec 14, 2003
5101


e3iswsi έγραψε:
εγώ τα ήξερα όλα αυτά, αλλά δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα

Εγώ απλώς βλέπω ένα -διόλου μικρό- "καταρράκτη" κειμένων και παραπομπών, αρκετά "πασπαλισμένες" με επίκληση στο συναίσθημα του συνομιλητή και υποβόσκουσες έως προφανέστατες λεκτικές επιθέσεις, για να δημιουργηθεί μορφή εντάσεων (ξανά) μες στην κοινότητα. Αν διαπιστώνεται κι από άλλους κάτι τέτοιο, τότε παραμένει λυπηρό αυτής της μορφής το "νόσημα".

Η όποια μορφή "τεκμηρίωσης" μιας θέσης ή άποψης, είναι σεβαστή. Και είναι αναγκαία κιόλας σε κάποιες περιπτώσεις! Ίσα-ίσα που (πολλές φορές) δίνει μια ενδιαφέρουσα ροή στην όποια συζήτηση.

Όταν όπως οδηγούμαστε στο να προκαλούμε άμεσα ή έμμεσα το συνομιλητή μας ώστε να αισθανθεί μορφή "επίθεσης", τότε είναι μή θεμιτό. Θυμίζει τραμπουκισμό.
"Flame-Wars" ένα πράγμα.


Ας ελπίσουμε να αποκλιμακωθεί η όποια ένταση και αίσθηση και να εξυγιανθεί ή όποια συνομιλία. Αυτό είναι άλλωστε θαρρώ κάτι που όλοι επιζητούν. Κι μονάχα έτσι μπορεί να ευοδωθεί κουβέντα.

[αρκετή ζέστη έχει έξω, αρκεί!]
On Fire

Αυτά! Smile

     
   
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες (ώρα Ελλάδας)


   


 
Μετάβαση στη:  
 

Σχετικές συζητήσεις - topics

Θεματική Ενότητα Πληροφορίες Δημοσιεύθηκε
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Απορίες για το νησί και για το τμήμα ...

από FannieB
Συζήτηση: τμ. Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων Απαντήσεις: 1

Τρι, 10 Απρ 2018 11:27 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις τΟΔΙΤ: πρωτοετείς στο νέο τμήμα του Π...

από inertia
Συζήτηση: τμ. Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Απαντήσεις: 0

Σαβ, 01 Ιούλ 2017 6:18 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις ΧΙΟΣ: Ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαί...

από inertia
Συζήτηση: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Γενικά θέματα Απαντήσεις: 1

Σαβ, 11 Φεβ 2017 4:20 pm Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις Πρωτοετείς στο τμήμα στατιστικής και ...

από jimaws
Συζήτηση: τμ. Στατιστικής & Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Απαντήσεις: 7

Δευ, 29 Αύγ 2016 11:04 am Τελευταίο Μήνυμα
Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις δηλωση μαθηματων - τμήμα ΜΠΕΣ

από maira
Συζήτηση: τμ. Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Απαντήσεις: 2

Παρ, 30 Οκτ 2015 12:38 pm Τελευταίο Μήνυμα


Πρόσφατες συζητήσεις - topics