Επίσης, μόλις σήμερα, λάβαμε στο Email του MyAegean ( myaegean ΣΤΟ aegean ΤΕΛΕΙΑ gr ) ένα κείμενο ως συνημμένο αρχείο από ένα λογαριασμό (φαίνεται να είναι προώθηση) που γράφει να είναι από το Φιλοζωικό Σωματείο «ΑΙΣΩΠΟΣ» ( http://www.aesops.gr ) και δείχνει να απευθύνεται προς τον Πρύτανη και τους υπόλοιπους ως φοιτητές...
Το κείμενο το παραθέτω και ως επισυναπτόμενο αρχείο.
Κύριε Πρύτανη,
Κυρίες και Κύριοι,
Θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε για άλλο λόγο μαζί σας εκτός από τον παρακάτω.
Με λύπη και με οδύνη είδαμε τις σκηνές του θανάτου ενός αδέσποτου που δεν ζητούσε παρά μόνο τροφή. Την πονηριά του φοιτητή σας θα την ζήλευε και ο μεγαλύτερος δολοφόνος του κόσμου. Το ξεγέλασε με λίγο σαλάμι για να το φέρει πιο κοντά και του έριξε το καυτό λάδι, γελώντας και τραγουδώντας. Και το χειρότερο. Καταγράφοντας στο κινητό του τις επαίσχυντες πράξεις του, στέλνοντας δε το κατόρθωμα του στους φίλους του. Ο φοιτητής σας θα ανήκει, ίσως, στην κατηγορία των μεγάλων δολοφόνων, γιατί και αυτοί κάπως έτσι ξεκίνησαν.
Μάθαμε ότι είναι Κύπριος. Το ίδιο συνέβη και στην πόλη μας με έναν άλλο Κύπριο φοιτητή, μόνο που εκείνος κρεμούσε τα γατάκια με σκοινί από το μπαλκόνι του ή τα πετούσε με δύναμη στο έδαφος. Ο δικός μας φοιτητής τιμωρήθηκε από τον Νόμο.
Εσείς κύριε Πρύτανη και εσείς που είστε συμφοιτητές του πως θα τον τιμωρήσετε;
Θα αφήσετε να λερώνει το όνομα του πανεπιστημίου σας με αυτόν τον τρόπο;
Γιατί από τώρα και στο εξής έτσι θα αναφέρετε το πανεπιστήμιο σας. «Το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εκεί που ο φοιτητής έκαψε το σκύλο».
ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ.
Και εάν δεν τον τιμωρήσετε ή πείτε ότι ήταν μια νεανική τρέλα, ευχόμαστε ο ίδιος ο φοιτητής να τιμωρηθεί από τον Θεό και κυρίως από την Ζωή με τον ίδιο τρόπο που θανάτωσε την αδέσποτη ψυχούλα.
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ
Τα 600 μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου «ΑΙΣΩΠΟΣ»
ΧΑΝΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ! ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ ΑΦΟΥ Η ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ!..
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ..
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΕΝ ΤΙΜΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΥ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΑΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΑΜΥΑΛΟΣ...
-ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ?ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ? -ΟΧΙ... ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ..ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ..ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΜΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΜΠΑΛΑ.... ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ...Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΟ!..
Εγω απλά έχω φρίξει.
Και είπα να μπώ να χαλαρώσω λίγο και είδα αυτο.
Εντάξει τι άτομο μπορεί να είναι αυτο. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει σαφέστατα δεν πρέπει να υπάρξει ξανά τέτοιο φαινόμενο. (οπότε μπορεί να υπάρξει ενημέρωση και γενικότερα διοργάνωση φιλοζωικών περιβαλλοντικών και οικολογικών ημερίδων για τους φοιτητές και όχι μόνο).
Τώρα αυτό ως πρώτο βήμα. Οσο για το συγκεκριμένο θέμα δεν θα πώ αν πρέπει να υπάρξει τιμωρία το θέμα είναι να μην γίνουμε σαν τον παραπάνω... χμ... την παραπανω οντότητα επειδή ανθρωπο και ειδικά φοιτητή δεν θα τον χαρακτήριζα. Δεν είμαι υπερ του να "δώσεις" κάποιον αλλα σε αυτή τη περιπτωση νομίζω οτι ... δεν βρήσκω απλα λέξεις να πω τι νιώθω.
Ο καθένας ας πράξει όπως πιστεύει αρκει να μή γίνει και αυτός έτσι και ας κάνουμε κάτι όχι τοσο γιανα κυνηγήσουμε τους "κακούς (επείδη όταν τους κυνηγάς το κακό ή η πρόθεση για αυτο υπάρχει) αλλά να αποτρέψουμε μέσω ενημέρωσης όπως ανέφερα να ξανα συμβεί κάτι τέτοιο.
φίλε Mentoris είναι πολύ όμορφα όσα λες και πραγματικά συμφωνώ πολύ στο
Mentoris έγραψε:
ας κάνουμε κάτι όχι τοσο γιανα κυνηγήσουμε τους "κακούς (επείδη όταν τους κυνηγάς το κακό ή η πρόθεση για αυτο υπάρχει) αλλά να αποτρέψουμε μέσω ενημέρωσης
τώρα.. τι να πω, ό,τι και να πω θα είναι λίγο μπροστά στη φρίκη της σκέψης, πόσο μάλλον της πράξης αυτής.. Το λυπηρό είναι πως πρόκειται για φοιτητή του Πανεπιστημίου μας και πως όπως ανέφερε και η αγαπητή yolanda πιο πάνω, μπαίνει "στίγμα". Σε θυμούνται πολύ εύκολα από τα αρνητικά, σε ξεχνούν εύκολα στα θετικά, κάπως έτσι είναι η κοινωνία μας...
Μήπως θα έπρεπε και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι να πάρουν κάποια θέση, μιας και είναι ένας συμφοιτητής όλων μας το παιδί αυτό? Θα είχε ενδιαφέρον να ακούγαμε και "εσωτερικές" απόψεις...
Εγώ θα προτιμήσω να αδιαφορήσω στο γεγονός, διότι το θέμα έχει λάβει μεγάλη διάσταση άνευ αιτίας και μάλιστα ξεκίνησε από ένα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Χίου τον οποίο δεν εκτιμώ ιδιαιτέρως... (όσοι μένετε στη Χίο καταλαβαίνετε τι εννοώ)
Αν ανοίξω το (βρωμο)στομά μου, θα το κλείσω δύσκολα, οπότε ας σιωπήσω....
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει το συμβάν αλλά και αποφεύγω να το δω. παρόλα αυτά από όσα έχω ακούσει τουλάχιστον πέρα του να μην γίνουμε εμείς οι κυνηγοί κακών το να αδιαφορήσουμε σε μια τέτοια κίνηση είναι και σαν να την επιβραβεύουμε. συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρξουν κάποιες κυρώσεις αλλά δεν είμαι σίγουρη αν αυτές πρέπει να επέλθουν από το πανεπιστήμιο.
Εγώ τώρα τι να πω; Για τον Πολιτισμό των Ανθρώπων;
Πέρασα από όλα τα σχετικά links και διάβασα όλα όσα γράφτηκαν.
Καταρχήν όχι, δε θα θελα να δω το video. Το να αντέχεις τη θέα μιας τέτοιας μορφής κακοποίησης, είναι αρρωστημένο από μόνο του.
Και λυπάμαι a_s, αλλά δε θεωρώ πως "το θέμα έχει λάβει μεγάλη διάσταση άνευ αιτίας", από όπου και αν ξεκίνησε. Εάν έχει εξακριβωθεί η γνησιοτητα της συγκεκριμενης πληροφορίας, αποτελεί βαναυσοτητα είτε δημοσιευτηκε απο το BBC, είτε από την Κατίνα της γειτονιάς. Don't shoot the messenger! (Όχι για το συγκεκριμένο μήνυμα τουλάχιστον...)
Από την άλλη πάλι, διάβασα με μεγάλη μου λύπη σε κάποιους χώρους (αλλά ευτυχώς όχι και εδω μέσα) τοποθετήσεις που προτείνουν από βαρύτατες ποινές ως αντεκδίκηση. Φοβάμαι πως αυτού του είδους οι αντιδράσεις, αφενός πηγάζουν από την ίδια σκοτεινή φύση ή/ και έλλειψη αγωγής του ανθρώπου που γέννησε αυτό το συμβάν και αφετέρου δεν πρόκειται να θεραπεύσουν ένα άρρωστο μυαλό. Σαφέστατα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος, και σαφέστατα δεν έχει κανεις το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι πρόκειται για "νεανική απερισκεψία"...
...Και τώρα θα συνέχιζα λέγοντας πως η αντίδραση της κοινότητας θα ήταν καλό, περα από την όποια ποινη που προβλέπεται από το νόμο, να επιχειρήσει αφενός μεν κάποιο είδος ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης και αφετέρου την επανεκπαίδευση του συγκεκριμένου ατόμου σε ζητήματα περιβαλλοντικής ηθικής... Αλλά όλοι θα σκεφτείτε πως αιθεροβατώ -και μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σας.
Το τελευταίο που έχω να καταθέσω είναι η έντονη δυσφορία μου απέναντι στη λογική του στιγματισμού ενός ολόκληρου ιδρύματος με αφορμη το συγκεκριμένο περιστατικό. Αυτού του είδους οι γενικεύσεις (παπας εγκληματίας -θρησκεία στην πυρά, γιατρός λαδωμένος -διεφθαρμένη συλλήβδην η ιατρική κοινότητα), αποτελούν κατα την κρίση μου λαϊκισμούς που δεν ταιριάζουν σε οποιοδήποτε στοιχειώδες μορφωτικό επίπεδο. Στο κάτω -κατω, κανένα Πανεπιστήμιο δεν είναι δυνατό να ευθύνεται για το πλέγμα ηθικών αξιών που διέπει έναν 18χρονο ο οποίος μπορεί να γράφτηκε πριν ένα μήνα στην όποια σχολή...
Παιδια δεν ξερω αν τα βλέπω καθαρα τα πράγματα... σκέψεις της στιγμής καταγράφω, έτσι όπως τα λέμε εδώ μέσα...
Θυμάστε στη Θεσσαλονίκη; Που οπαδοί ( ; ) του Άρη έκαψαν ένα Χάσκι επειδή το άμοιρο είχε την "ατυχία" να είναι... ασπρόμαυρο; Η ανανδρία σε όλο το μεγαλείο της! Κομπλεξικοί σε πλήρη απαρτία!
Βέβαια, για να εξηγούμαι, υβρίζω τα άτομα και όχι τους υγιείς οπαδούς, την ομάδα του Άρη ή κατ' επέκτασιν την Θεσσαλονίκη! Προς Θεού!
Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν (δυστυχώς) σε όλη την Ελλάδα! Σκυλομαχίες πιτ-μπουλ προς τέρψιν οφθαλμών, κοκορομαχίες ελέω τζόγου, σκυλιά που διώχτηκαν γιατί μεγάλωσαν και δεν είναι πια "γλυκούλια", μέχρι και ανελέητα κυνηγητά γάτων μόνο και μόνο επειδή είναι... μαύρες!
Δυστυχώς, επειδή δεν είναι τόσο ποινικό παράπτωμα ο βασανισμός ζώου και επειδή τα δύστυχα τετράποδα δεν έχουν το χάρισμα της ομιλίας και το δικαίωμα της άμυνας, δείχνουμε μερικοί από μας τη "μαγκιά" μας πάνω τους!
Έλεος καλοί μου φίλοι είμαστε στον 21ο αιώνα και όχι στον Μεσαίωνα!