>

eΠεριοδικό :: Σύνολο Θεματικών Κατηγοριών

Από το μέλος nanafreiheit :

Σε όλους αρέσει κάποιο είδος μουσικής, κάποιος τραγουδιστής ή τραγουδίστρια ή κάποια μπάντα. Τι γίνεται όμως όταν η κολλητή σου ή ο κολλητός σου παρακολουθεί πιστά μια μπάντα και συγκεκριμένα ένα boyband και εσύ όχι; Ποια είναι η στάση που πρέπει να κρατήσεις; Και γενικότερα πόσο επηρεάζεσαι από αυτό ή γενικότερα πώς επηρεάζεται η σχέση με την κολλητή σου ή τον κολλητό σου;
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος RadonRose :

Μακαρόνια με κιμά - συνταγήΉ όπως τη λέει ο Georges St Pierre, μακαρονάδα με σάλτσα κρέατος.
Τη συνταγή βρήκα σε καναδικό site με συνταγές, μετά από παρακολούθηση του Takedown: The DNA of GSP.

Δημοσιοποίηση:

Γράφει ο Στυλιανός Ζαννέτος:

Gypful SpainΤο παρόν κείμενο παρουσιάζει την αξιολόγηση του δικτύου προστατευόμενων περιοχών τροφοληψίας για τα πτωματοφάγα πτηνά στην Ισπανία. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν τα οφέλη που προέκυψαν από αυτή την πρωτοποριακή κίνηση. Το δίκτυο αυτό είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στο τομέα της διατήρησης και προστασίας της Βιοποικιλότητας καθώς καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του δικτύου στην μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Δημοσιοποίηση:

Γράφει η Παναγιώτα Φατσέα:

bamboo forestΗ Κίνα δίνει το παράδειγμα μιας ευέλικτης και κοινά ωφέλιμης συνεργασίας κράτους και αγροτών. Παρέχοντας τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το θεσμικό πλαίσιο στις τοπικές ανάγκες, δόθηκε η δυνατότητα να αξιοποιηθεί αχρησιμοποίητη γη τόσο με περιβαλλοντικά όσο και με οικονομικά οφέλη. Το παρόν κείμενο δείχνει τα αποτελέσματα αυτής της προσέγγισης, αναδεικνύοντας πως οι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί στους κινδύνους και τις προοπτικές των δασών αυτών, καθώς και τις συνέπειες στα αγροτικά εισοδήματα και τα τοπία.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος inertia :

COMIC: Παρασκήνια - MyAegean (teaser 0)Ξεκαρδιστικά, αγχωτικά μα και αυθόρμητα, θεότρελα και με ...περισσή φαντασία (!) σας παρουσιάζουμε τα «Παρασκήνια». Μικρές ιστορίες που αντλούν έμπνευση από τις προετοιμασίες του e-περιοδικού μας ή συναφή πρότζεκτς και εργασίες από τη φοιτητική μας ζωή.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Deneb_716 :

ΕΡΤ - ΕΡα Αιγαίου 2013Ο τίτλος αυτού του κειμένου ταιριάζει απόλυτα σε κάθε πτυχή της ζωής μας πια. Ξεκινάει από τις μαύρες οθόνες των τηλεοράσεων στις συχνότητες της ΕΡΤ και πλέον επεκτείνεται στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας... Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στην ΕΡΤ, λόγω της σημασίας που επέφερε το παράνομο κλείσιμό της, αλλά και λόγω της προσωπικής συγκίνησης, αλλά και οργής. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος anima :

πρασόπιτα - συνταγήΩς φοιτητές συχνά καταλήγουμε - παρότι όχι πάντα από επιλογή μας, αλλά κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου - να τρώμε πρόχειρο φαγητό και να νοσταλγούμε το σπιτικό φαγητό μαμάς. Σε αυτή την περίπτωση μία εύκολη και «μαμαδίστικη» συνταγή είναι η παρακάτω.


Δημοσιοποίηση:

Γράφει ο Νίκος Τσιόπελας:

Horticulture farm in ChinaΤα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα αποτελούν ένα εναλλακτικό τρόπο προστασίας του περιβάλλοντος, και τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο δημοφιλή. Η παρούσα έρευνα εξετάζει τα διαθέσιμα δεδομένα εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων και καταλήγει ότι παρά την επιτυχία τους σε περιοχές χαμηλής παραγωγικότητας, λόγω της πολυπλοκότητας των εν λόγω συστημάτων, απέχουμε ακόμα αρκετά από το να εφαρμοστούν γενικότερα και να υιοθετηθούν ευρύτερα, και σε μεγαλύτερη κλίμακα, από τους τους αγροτικούς παραγωγούς.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος life :

sad old man sit seaΔυστυχώς όλοι μας σε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή, είχαμε, έχουμε και θα έχουμε κάποιες στάσεις που κάθε άλλο παρά ευχάριστες είναι. Έρχονται στιγμές που πονάμε, που μας πλήγωσαν ή απλά που δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα λαχταρούσαμε. Φυσιολογικά στάδια μα πολύ επώδυνα. Μας αλλάζουν, μας φθείρουν μα και μας δίνουν μαθήματα, σε τελική ανάλυση.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος GeoAndro :

Πανεπιστήμιο...Διασκέδαση αλλά και διάβασμα! Πέντε χρόνια σπουδών στη Σύρο μού έμαθαν τα παρακάτω tips. Γενικά μη φοβάσαι να βγεις από το «καβούκι» σου (οκ σπίτι έχεις, όχι καβούκι)! Ούτως ή άλλως, αφήνοντας πίσω σου το σχολικό κλίμα και διανύοντας τη φοιτητική ζωή, είναι μια αλλαγή που θα έρθει στη ζωή σου. Οπότε, deal with it!
Εξάλλου, δεν είναι και τόσο άσχημη πια... Αντιθέτως! Απλώς πάρε μια γεύση από τη δικιά μου εμπειρία στο νησί και αργότερα θα επαληθεύσεις και μόνος σου κάποια ή όλα τα συμπεράσματά μου.
Δημοσιοποίηση:

Γράφει η Δήμητρα Νικολαΐδου:

pulluted riverΤο άρθρο εξετάζει τον τρόπο που γίνεται αντιληπτή η περιβαλλοντική μετανάστευση στο πλαίσιο του λόγου διάφορων δρώντων και το πώς επηρεάζονται οι πολιτικές επιλογές. Παρουσιάζονται τέσσερις νοηματικές πλαισιώσεις όπου ο περιβαλλοντικός μετανάστης θεωρείται: (1) θύμα, (2) απειλή για την ασφάλεια, (3) ευπροσάρμοστο άτομο και (4) πολιτικό υποκείμενο. Τέλος, επισημαίνεται η δυναμική φύση και ο αναστοχαστικός χαρακτήρας των νοηματικών πλαισιώσεων.

Δημοσιοποίηση:

Γράφει ο Παναγιώτης Βούρος:

city street traffic carsΗ συγκεκριμένη έρευνα εξέτασε τη σχέση μεταξύ της αστικής μορφής και της βιώσιμης κατανάλωσης σε 24 πόλεις και μητροπολιτικές περιοχές του ΟΟΣΑ. Μέσα από την ανάλυση χαρακτηριστικών αστικής μορφής των πόλεων, βιώσιμης συμπεριφοράς και κοινωνικοοικονομικών παραμέτρων των κατοίκων τους, προέκυψε ότι η ανάπτυξη προτύπων βιώσιμης κατανάλωσης, είναι συνάρτηση των προσωπικών παραγόντων. Κάποια χωρικά χαρακτηριστικά (περιοχές με χώρους πρασίνου, πληθυσμιακή πυκνότητα, μέγεθος πληθυσμού) έχουν μέτρια επίπτωση στην καθημερινή πρακτική βιώσιμης συμπεριφοράς των ανθρώπων.


Δημοσιοποίηση:

Γράφει η Μαρία Γκασούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου:

fear woman violenceΗ βία κατά των γυναικών, φαινόμενο τόσο παλιό όσο και οι πατριαρχικές μας κοινωνίες, αναγνωρίστηκε ως κοινωνικό πρόβλημα, έγινε «ορατή», μόλις τις τελευταίες δεκαετίες χάρη στις έρευνες και τους αγώνες των φεμινιστριών. Οι τελευταίες έγιναν αποδεκτές και από τους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, η Ε.Ε., το Συμβούλιο της Ευρώπης, κ.ά. Τα αίτιά της συνδέονται άμεσα με την ανισότητα που υπάρχει μεταξύ γυναικών και ανδρών, καθώς και τις κοινωνικο - οικονομικές δομές εξουσίας, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική σφαίρα της ζωής, γεγονός που διαμορφώνει ένα κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο η βία κατά των γυναικών με τον έναν ή τον άλλο τρόπο γίνεται αποδεκτή.

Δημοσιοποίηση:

Γράφει ο Αλέξανδρος Θέρμος:

Port of RotterdamTα τελευταία χρόνια η ενσωμάτωση ορθών περιβαλλοντικών πρακτικών στα ευρωπαϊκά λιμάνια κερδίζει έδαφος. Η παρούσα μελέτη εστιάζει στις τρέχουσες τάσεις και στις αλλαγές περιβαλλοντικών προτεραιοτήτων που θέτουν τα ευρωπαϊκά λιμάνια κατά την τελευταία εικοσαετία (1994-2013), όπως αυτές προκύπτουν από την έκθεση του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Λιμένων του 2013. Από τα αποτελέσματα της έρευνας διακρίνεται αύξηση 33% στην ύπαρξη περιβαλλοντικής διαχείρισης και καταγραφής των ρύπων στα ευρωπαϊκά λιμάνια τα τελευταία 9 χρόνια, με το 90% να δηλώνει ότι έχει περιβαλλοντική πολιτική και το 94% ότι διαθέτει καταρτισμένο προσωπικό. Γενικά, τα ευρωπαϊκά λιμάνια δίνουν έμφαση στα θέματα διαχείρισης της ενέργειας, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των αποβλήτων.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος dystopia :

art graffiti heart eye wall painting LondonΕίναι πολλές αυτές οι φορές που αν καταλαβαίναμε, πολλά θα ήταν διαφορετικά. Γιατί, όταν οι άνθρωποι μιλάνε πρέπει να τους ακούμε ολοκληρωτικά, όπως είπε και κάποιος σοφός κάποτε: «Να ακούμε για να συνανθρωπιζόμαστε». Να ακούμε για να υπάρχουμε, δικό μου. 


Δημοσιοποίηση:


Επιλέξτε σελίδα από 29 σελίδες συνολικά..