>

eΠεριοδικό :: Σύνολο Θεματικών Κατηγοριών

Από το μέλος tzou :

παστίτσιο - συνταγήΜια συνταγή πολύ αγαπημένη από τα παιδικά μου χρόνια, που πρωταγωνιστούσε σε οικογενειακά και όχι μόνο τραπέζια, είναι το παστίτσιο! Όχι όμως οποιοδήποτε παστίτσιο, αλλά το παστίτσιο της μαμάς μου... Της ζήτησα, λοιπόν, τη συνταγή για να το φτιάχνω όπως εκείνη και ιδού το αποτέλεσμα!


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος anima :

γεμιστά με σταφίδες - συνταγήΑν σου αρέσουν τα γεμιστά, αλλά αναζητάς μια πιο ιδιαίτερη γεύση, μπορείς να δοκιμάσεις την παρακάτω πρόταση. Οι σταφίδες προσφέρουν μια ιδιαίτερη νοστιμιά, με επιρροές από ανατολίτικη κουζίνα, με μια γλυκόξινη αίσθηση. Η διαδικασία είναι απλή, χωρίς να διαφέρει ιδιαίτερα από την κλασική συνταγή.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει η Αικατερίνη Ταπαζίδου:

urbanization construction wasteΣτην Ταϊβάν τα τελευταία χρόνια παράγονται περίπου 2 εκατομμύρια τόνοι οικοδομικών αποβλήτων ετησίως, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για διαχείριση των αποβλήτων αυτών. Η πλειοψηφία των αποβλήτων ανήκει σε πόρους που μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν, ώστε να μειωθεί η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Το παρόν άρθρο μελετά τη διαχείριση και την επεξεργασία για επαναχρησιμοποίηση αυτών των αποβλήτων.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει η Χριστίνα Νίνου:

animal birdΤο παρόν άρθρο αναλύει την επιρροή που έχουν πάνω στις αλλαγές των πληθυσμών των πουλιών τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι Ειδικές Προστατευόμενες Περιοχές και το Παράρτημα Ι της Οδηγίας των Πουλιών. Τα δεδομένα για την περίοδο 1981-2012 σε Ευρωπαϊκή κλίμακα έδειξαν ότι οι πληθυσμοί των ειδών ευνοούνται όσο αυξάνονται οι Ζώνες Ειδικής Προστασίας και τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα με μεγαλύτερο αντίκτυπο στα είδη του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας των Πουλιών. Αποδεικνύεται όμως επίσης, ότι μέσω αυτών των πρακτικών, ενώ η μείωση των πληθυσμών των αγροτικών ειδών είναι πιο σπάνια, δεν φαίνεται να αποτελεί ένα μέτρο το οποίο μπορεί να αντιστρέψει εντελώς την κατάσταση καθώς τα είδη έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την εντατικοποίηση της γεωργίας.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος nanafreiheit :

Σε όλους αρέσει κάποιο είδος μουσικής, κάποιος τραγουδιστής ή τραγουδίστρια ή κάποια μπάντα. Τι γίνεται όμως όταν η κολλητή σου ή ο κολλητός σου παρακολουθεί πιστά μια μπάντα και συγκεκριμένα ένα boyband και εσύ όχι; Ποια είναι η στάση που πρέπει να κρατήσεις; Και γενικότερα πόσο επηρεάζεσαι από αυτό ή γενικότερα πώς επηρεάζεται η σχέση με την κολλητή σου ή τον κολλητό σου;
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος RadonRose :

Μακαρόνια με κιμά - συνταγήΉ όπως τη λέει ο Georges St Pierre, μακαρονάδα με σάλτσα κρέατος.
Τη συνταγή βρήκα σε καναδικό site με συνταγές, μετά από παρακολούθηση του Takedown: The DNA of GSP.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει ο Στυλιανός Ζαννέτος:

Gypful SpainΤο παρόν κείμενο παρουσιάζει την αξιολόγηση του δικτύου προστατευόμενων περιοχών τροφοληψίας για τα πτωματοφάγα πτηνά στην Ισπανία. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν τα οφέλη που προέκυψαν από αυτή την πρωτοποριακή κίνηση. Το δίκτυο αυτό είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στο τομέα της διατήρησης και προστασίας της Βιοποικιλότητας καθώς καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του δικτύου στην μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει η Παναγιώτα Φατσέα:

bamboo forestΗ Κίνα δίνει το παράδειγμα μιας ευέλικτης και κοινά ωφέλιμης συνεργασίας κράτους και αγροτών. Παρέχοντας τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το θεσμικό πλαίσιο στις τοπικές ανάγκες, δόθηκε η δυνατότητα να αξιοποιηθεί αχρησιμοποίητη γη τόσο με περιβαλλοντικά όσο και με οικονομικά οφέλη. Το παρόν κείμενο δείχνει τα αποτελέσματα αυτής της προσέγγισης, αναδεικνύοντας πως οι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί στους κινδύνους και τις προοπτικές των δασών αυτών, καθώς και τις συνέπειες στα αγροτικά εισοδήματα και τα τοπία.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος inertia :

COMIC: Παρασκήνια - MyAegean (teaser 0)Ξεκαρδιστικά, αγχωτικά μα και αυθόρμητα, θεότρελα και με ...περισσή φαντασία (!) σας παρουσιάζουμε τα «Παρασκήνια». Μικρές ιστορίες που αντλούν έμπνευση από τις προετοιμασίες του e-περιοδικού μας ή συναφή πρότζεκτς και εργασίες από τη φοιτητική μας ζωή.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Deneb_716 :

ΕΡΤ - ΕΡα Αιγαίου 2013Ο τίτλος αυτού του κειμένου ταιριάζει απόλυτα σε κάθε πτυχή της ζωής μας πια. Ξεκινάει από τις μαύρες οθόνες των τηλεοράσεων στις συχνότητες της ΕΡΤ και πλέον επεκτείνεται στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας... Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στην ΕΡΤ, λόγω της σημασίας που επέφερε το παράνομο κλείσιμό της, αλλά και λόγω της προσωπικής συγκίνησης, αλλά και οργής. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος anima :

πρασόπιτα - συνταγήΩς φοιτητές συχνά καταλήγουμε - παρότι όχι πάντα από επιλογή μας, αλλά κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου - να τρώμε πρόχειρο φαγητό και να νοσταλγούμε το σπιτικό φαγητό μαμάς. Σε αυτή την περίπτωση μία εύκολη και «μαμαδίστικη» συνταγή είναι η παρακάτω.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει ο Νίκος Τσιόπελας:

Horticulture farm in ChinaΤα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα αποτελούν ένα εναλλακτικό τρόπο προστασίας του περιβάλλοντος, και τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο δημοφιλή. Η παρούσα έρευνα εξετάζει τα διαθέσιμα δεδομένα εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων και καταλήγει ότι παρά την επιτυχία τους σε περιοχές χαμηλής παραγωγικότητας, λόγω της πολυπλοκότητας των εν λόγω συστημάτων, απέχουμε ακόμα αρκετά από το να εφαρμοστούν γενικότερα και να υιοθετηθούν ευρύτερα, και σε μεγαλύτερη κλίμακα, από τους τους αγροτικούς παραγωγούς.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος life :

sad old man sit seaΔυστυχώς όλοι μας σε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή, είχαμε, έχουμε και θα έχουμε κάποιες στάσεις που κάθε άλλο παρά ευχάριστες είναι. Έρχονται στιγμές που πονάμε, που μας πλήγωσαν ή απλά που δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα λαχταρούσαμε. Φυσιολογικά στάδια μα πολύ επώδυνα. Μας αλλάζουν, μας φθείρουν μα και μας δίνουν μαθήματα, σε τελική ανάλυση.


Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος GeoAndro :

Πανεπιστήμιο...Διασκέδαση αλλά και διάβασμα! Πέντε χρόνια σπουδών στη Σύρο μού έμαθαν τα παρακάτω tips. Γενικά μη φοβάσαι να βγεις από το «καβούκι» σου (οκ σπίτι έχεις, όχι καβούκι)! Ούτως ή άλλως, αφήνοντας πίσω σου το σχολικό κλίμα και διανύοντας τη φοιτητική ζωή, είναι μια αλλαγή που θα έρθει στη ζωή σου. Οπότε, deal with it!
Εξάλλου, δεν είναι και τόσο άσχημη πια... Αντιθέτως! Απλώς πάρε μια γεύση από τη δικιά μου εμπειρία στο νησί και αργότερα θα επαληθεύσεις και μόνος σου κάποια ή όλα τα συμπεράσματά μου.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Epistimi-gia-Perivallon :

Γράφει η Δήμητρα Νικολαΐδου:

pulluted riverΤο άρθρο εξετάζει τον τρόπο που γίνεται αντιληπτή η περιβαλλοντική μετανάστευση στο πλαίσιο του λόγου διάφορων δρώντων και το πώς επηρεάζονται οι πολιτικές επιλογές. Παρουσιάζονται τέσσερις νοηματικές πλαισιώσεις όπου ο περιβαλλοντικός μετανάστης θεωρείται: (1) θύμα, (2) απειλή για την ασφάλεια, (3) ευπροσάρμοστο άτομο και (4) πολιτικό υποκείμενο. Τέλος, επισημαίνεται η δυναμική φύση και ο αναστοχαστικός χαρακτήρας των νοηματικών πλαισιώσεων.
Δημοσιοποίηση:


Επιλέξτε σελίδα από 29 σελίδες συνολικά..