Μιας και οι γιορτές πλησιάζουν, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες έχουν την... τιμητική τους!!
Μια πανέμορφη συνταγή για... ακόμη περισσότερη γλυκάδα, μελομακάρονα με σοκολάτα! Για όσους δεν (θα) νιώσουν καθόλου τύψεις για τα κιλά των γιορτών! :)
Υλικά:
Για το μείγμα
- 9 φλιτζάνια αλεύρι
- 3 φλιτζάνια λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- Μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- Μισό ποτήρι κονιάκ
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κουταλάκι μικρό σόδα
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρίφαλο
Για το σιρόπι
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια μέλι
- 3 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση:
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το baking, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σόδα στο ποτήρι με το χυμό για να φουσκώσει και αμέσως μετά στο μίγμα.
Τέλος βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύομε με τα χέρια.
Τα ψήνουμε και στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι.
Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα τα βουτάμε στο σιρόπι. Τα αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Για τη σοκολάτα:
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε κουβερτούρα
Μόλις λιώσει βάζουμε λίγο λάδι
Βουτάμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με αλουμινόχαρτο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν είτε στην κατάψυξη για 10' είτε μόνα τους σε θερμοκρασία δωματίου.
______
Φωτογραφίες από μέλος angela (επιμέλεια από ομάδα σύνταξης MyAegean)