Μία συνταγή που μπορεί άνετα να λάβει μέρος σε πάρτι, μαζώξεις, εκδρομές, αλλά και σε ένα καθημερινό γεύμα, είναι η κοτόπιτα.
Μια σχετικά εύκολη συνταγή που μπορείς να κάνεις είναι η εξής:
Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 στήθος κοτόπουλου
- Τυρί τριμμένο (γκούντα, ρεγγάτο ή ό,τι άλλο προτιμάτε)
- 3 φέτες γαλοπούλας καπνιστής κομμένη σε κομματάκια (εναλλακτικά μπέικον)
- 1 πιπεριά
- Λίγα μανιτάρια
- 1 με 2 κουτιά κρέμα γάλακτος
- Λίγο αλάτι και πιπέρι για το κοτόπουλο
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κοτόπουλο για 25 περίπου λεπτά και αφού το κρυώσουμε το τεμαχίζουμε σε κομματάκια και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Στρώνουμε σε ένα ταψί το μισό φύλλο σφολιάτας, αφού έχουμε απλώσει στον πάτο του ταψιού λίγο βιτάμ ή λάδι για να μην κολλήσει η σφολιάτα, και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υλικά μας, που τα έχουμε κόψει όλα σε κομμάτια.
Βάζουμε, λοιπόν, τα τυριά, την γαλοπούλα, την πιπεριά, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το υπόλοιπο μισό φύλλο πάνω από τα υλικά μας, ώστε να ενώσουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας στις άκρες.
Απλώνουμε πολύ λίγο γάλα στο πάνω φύλλο σφολιάτας (προαιρετικά) και χαράζουμε με ένα μαχαίρι την κοτόπιτα, σχηματίζοντας έτσι κομμάτια που θα κοπούν ομοιόμορφα μετά το ψήσιμο.
Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στους 200 βαθμούς και έπειτα απολαμβάνουμε την κοτόπιτά μας.
Video προετοιμασίας κοτόπιτας:
Μμμ... Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
___
φωτό και βίντεο από μέλος tzou -- επιμέλεια/συνθέσεις από ομάδα σύνταξης my.aegean.gr