Κάποιοι από εσάς, σίγουρα θα έχετε παίξει το ChefVille που έχει δώσει η Zynga στο Facebook. Και είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα θέλατε αυτές οι συνταγές που παρουσιάζονται στο παιχνίδι, να ήταν αληθινές. Γιατί όχι; Παρακάτω σας παρουσιάζω δύο εύκολες και γευστικές συνταγές από το ChefVille.
Bruschetta
Υλικά
- 4 φέτες χωριάτικου ψωμιού ολικής αλέσεως
- 3 ντομάτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 μάτσο βασιλικού
- 300 ml ξύδι βαλσάμικο
- 152 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- νιφάδες κόκκινου τσίλι (προαιρετικό)
Εκτέλεση
- Ψήστε μέχρι να τραγανίσει τις φέτες του ψωμιού και μετά κόφτε τις σε τέσσερα κομμάτια την κάθε μία.
- Σε έναν πάγκο κοπής, τεμαχίζουμε τις ντομάδες σε κύβους και πολτοποιούμε το σκόρδο.
- Τεμαχίστε τον βασιλικό σε μικρά κομματάκια για να απελευθερώσει τη γεύση και τη μυρωδιά και προσθέστε τον στις ντομάτες και το σκόρδο, και όλα μαζί σε ένα κύπελο.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το βαλσάμικο ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Αν σας αρέσει η spicy γεύση, προσθέστε τις νιφάδες chili.
- Ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε να καθήσει για 20 λεπτά.
- Τέλος, ανακατέψτε το μείγμα πολύ ελαφρά, για ακόμα μια φορά και με ένα μεγάλο κουτάλι, γεμίστε την επιφάνεια από το κάθε κομμάτι ψωμιού.
- Voila!
Veggie Kebabs
Υλικά
- 450 g μανιτάρια άγρια
- 1 ντομάτα μεσαίου μεγέθους
- 1 μεγάλο κολοκύθι
- 1/2 μεγάλο κρεμμύδι Vidalia
- 1 μεγάλη πιπεριά
- 1 σκουός μέτριου μεγέθους
- 120 ml ξύδι βαλσάμικο
- 170 γρ μέλι
- 1/2 ματσάκι φρέσκο Βασιλικό
- 10 ξύλινα σουβλάκια
Εκτέλεση
- Μουλιάστε τα σουβλάκια για 45 λεπτά σε νερό. Αυτό θα τους αποτρέψει να καούν όταν μπούν στη σχάρα.
- Κόψτε τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια, μεγέθους μικρότερου του στόματός σας και εφαρμόστε τα επάνω στα σουβλάκια. Τακτοποιήστε τα λαχανικά πάνω στα σουβλάκια με χρωματική ακολουθία. Μπορείτε να σκεφτείτε το ουράνιο τόξο. :-)
(έχετε στο νού σας ότι το παρόν φαγητό τρώγεται με τα χέρια, οπότε δεν θα χρειαστείτε πηρούνια και μαχαίρια) - Σιγοβράστε για 10 λεπτά το ξύδι με το μέλι για να φτιάξετε το γλάσο για τα λαχανικά
- Αφήστε το γλάσο να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Για να σιγουρευτείτε ότι είστε έτοιμοι, το γλάσο θα πρέπει να γίνεται παχύρευστο αλλά ταυτόχρονα ρευστό, όπως το μέλι.
- Ενώ το γλάσο είναι ακόμα ζεστό, τεμαχίζω σε πολύ μικρά κομμάτια το βασιλικό για να απελευθερώσει τη γεύση του και το προσθέτετε στο γλάσο.
- Προθερμαίνετε το grill στους 205-230oC και στη συνέχεια βάζετε στη σχάρα τα κεμπάπ. Ο στόχος είναι να πάρουν μια γεύση και χρώμα σχάρας και από τις δύο πλευρές. Αυτή η διεργασία διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό για κάθε πλευρά.
- Μόλις τα κεμπάπ φαίνονται ωραία, τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα περνάμε με ένα κουτάλι, από το γλάσο. Το γλάσο πρέπει να περάσει σε όλη την έκταση από τα κεμπάπ. (μπορείτε να τα εμβαπτίσετε στο κύπελο του γλάσου, αν χωράει)
- Voila