H πιο γρήγορη και νόστιμη Κόκκινη Σαλτσα Ever!!...
Δοκιμάστε και πείτε μας τις εντυπώσεις σας!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ που χρειαζομαστε:
- 1 μέτριο προς μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα ντοματάκια
- 1 pumaro
- αλάτι
- πιπέρι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣH:
- Αρχικά, καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε 6 κομμάτια, έτσι ώστε να χωράει στο multi σας. Το χτυπάτε στο multi αρκετά, γιατί πρέπει να είναι ψιλοκομμένο.
- Μετά, παίρνετε μια μεσαία κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα λάδι ίσα-ίσα να καλύψει την επιφάνεια του πάτου της κατσαρόλας και αφήνετε το λάδι να κάψει λιγακι. (Δλδ μεχρι να το ακουσετε να "τσιτσιριζει"). Όταν το λάδι κάψει, ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και ανακατεύετε για να απλωθεί το κρεμμύδι σε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας.
- Ύστερα χτυπάτε στο multi τα ντοματάκια και περιμένετε να πάρει το κρεμμύδι ενα ψιλομπέζ χρωματάκι. Όταν γίνει αυτό, ρίχνετε μέσα και τα ντοματάκια που έχετε χτυπήσει και ανακατεύετε.
- Ρίξτε μέσα 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και μια πρέζα (όσο πιάνουν τα 2 δάχτυλά σας) πιπέρι.
- Βάζετε το καπάκι στην κατσαρόλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά... δηλαδή αν το μάτι πάει μέχρι το "3" ως κλίμακα, εσείς θα βάλετε τη σάλτσα στο "2". Αφήνετε για 5-8 λεπτά, ανακατεύοντας αραιά και που.
- Τέλος, προσθέστε λίγο pumaro ώστε να πάρει η σάλτσα ένα πιο κόκκινο χρώμα.
Ανακατέψτε, σβήστε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για 3-4 λεπτά.
...Και Η Σάλτσα Σας Είναι Έτοιμη Και Πεντανόστιμη!!!! Καλή απόλαυση!
_____
φωτό: merci (ενδέχεται να μην απεικονίζει ακριβώς το αποτέλεσμα της παρούσας συνταγής)