Ως φοιτητές συχνά (λέμε πως) δεν έχουμε χρόνο για ένα φαγητό της προκοπής και μπορεί να τρώμε (συνεχως;!) «απ`έξω», αλλά αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην κουζίνα, θα κάνουμε θαύματα :)
Ιδού η συνταγή μου για γεμιστά! :D
Χρειαζόμαστε:
- 2 ντομάτες (είναι για 1 άτομο)
- 1 κρεμμυδάκι
- 4 κουταλιές της σούπας ρύζι
- Δυόσμο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- 1 μικρό ταψί
- μια πατάτα (προαιρετικά)
- αρκετά μπολάκια
Διαδικασία:
Κόβουμε τις ντομάτες έτσι ώστε να μοιάζουν σαν να έχουν "καπάκι". Προτιμάμε το σημείο που έχει το κοτσάνι, έτσι ώστε να έχουν και όμορφο σχήμα. Δεν χρειάζεται το "καπάκι" να είναι πολύ χοντρό.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις ντομάτες προσεχτικά με ένα κουτάλι της σούπας κατά προτίμηση, και αδειάζουμε το περιεχόμενό τους σε ένα μπλέντερ. Το χτυπάμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Καλό θα ήταν το κρεμμυδάκι να το είχαμε κάνει στο μπλέντερ πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία και να το βάζαμε σε ένα μικρό μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τις 4 κουταλιές της σούπας ρύζι, το οποίο έχουμε καθαρίσει και πλύνει.
Προσθέτουμε στο μπολ με το ρύζι το κρεμμύδι που έχουμε χτυπήσει, λίγο λάδι, δυόσμο, μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το περιεχόμενο της ντομάτας που αδειάσαμε σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε και βλέπουμε αν χρειαζόμαστε περισσότερο περιεχόμενο ντομάτας, οπότε προσθέτουμε.
Γεμίζουμε τις ντομάτες με το παραπάνω μείγμα, λίγο λίγο με το κουτάλι, τοποθετούμε τα "καπάκια", ρίχνουμε λάδι στο ταψί και άν θέλουμε, κόβουμε τις πατάτες σε κάτι-σαν-κυβάκια και τις ρίχνουμε στο ταψί, μαζί με το υπόλοιπο μείγμα που μπορεί να περίσσεψε.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.
Σημ: σε περίπτωση που κάποια ντομάτα σκίσει, την κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα!
Καλή επιτυχία! :)
_____
φωτό: Badseed, DocteurCosmos (ενδέχεται να μην απεικονίζουν ακριβώς το αποτέλεσμα της παρούσας συνταγής)