Οι φράουλες είχαν ξετρελάνει μέχρι και το Μακεδόνα στρατηλάτη μας Μέγα Αλέξανδρο που όπως αναφέρει ο Ιταλός σεφ Luigi Carnacima συνήθιζε να απολαμβάνει μια φρουτοσαλάτα από φράουλες, ροδάκινα, αχλάδια, βερύκοκα πλυμένα με λευκό κρασί ανακατεμένα με χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και μπόλικη αμυγδαλόψιχα.
Υλικά
- 2 φλυτζάνια τσαγιού φράουλες ώριμες
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/3 φλυτζανιού τσαγιού χυμό λεμονιού
- ½ φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Αφαιρείς από τις φράουλες τα κοτσανάκια και τις πλένεις με άφθονο νερό.
- Σε ένα βαθύ μπωλ λιώνεις τις φράουλες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με τα χέρια.
- Στον πολτό που δημιουργήθηκε ρίξε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και ανακάτεψε.
- Στη συνέχεια, βάλε το μίγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Σε περίπτωση που έχεις μπλέντερ μπορείς να βάλεις σε αυτό τα υλικά και να τα χτυπήσεις για 3-4 λεπτά.
- Αν το μίγμα είναι πυκνό, δεν πήζει .Θα χρειαστεί να προσθέσεις 1 κούπα νερό ή και παραπάνω.
- Για να είναι αφράτη η γρανίτα που θα σερβίρεις, καλό θα ήταν αφού την αφήσεις 2 ώρες στην κατάψυξη, να τη βγάλεις και να την ανακατέψεις καλά, με πηρούνι ή μπλέντερ, για να ξεσβολιάσει.. Έπειτα ξαναβάλτην στην κατάψυξη για 1-2 ώρες .