Οι πατάτες αποτελούν ένα από τα κύρια και συνηθισμένα γεύματα όλων μας. Είναι λοιπόν χρήσιμο να βρίσκουμε και άλλους τρόπους να τις καταναλώνουμε πέρα των κλασικών. Αυτή η συνταγή είναι ένα παράδειγμα!!
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες:
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 4 ψιλοκομμένα, φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλη, πράσινη, ψιλοκομμένη πιπεριά
- 1 κόκκινη, γλυκιά, ψιλοκομμένη πιπεριά
- 120 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τυρί γκούντα τριμμένο
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 3 κιλά πατάτες βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα και, μόλις κάψει, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το μπέικον.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις η κρέμα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τον άνηθο και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!!
από pixie στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 (21:05:43)
afto iponoei oti 8a mas mageireveis otan er8oume?
:) plakitsa, plakitsa...