eMagazine_titleCover16_h47.png

Στήλη: Επιστήμη - Τεχνολογία

Publisher: MyAegean ISSN: 2459-2692

aboutusWhatDo_emag

Σου αρέσει η ιδέα να αρθρογραφείς;

   Μάθε περισσότερα..


work home tips ergonomicsΗ τρέχουσα συγκυρία έχει αναγκάσει πολλούς να εργάζονται εκτάκτως από το σπίτι χωρίς την αναγκαία προετοιμασία. Για την ομαλότερη προσαρμογή στις νέες αυτές συνθήκες ακολουθούν πρακτικές συμβουλές με στόχο να προφυλάξουν την υγεία των εργαζόμενων κατά το διάστημα που θα εργάζονται στον προσωπικό τους χώρο.

*Υπενθυμίζεται ότι για την τηλεργασία ισχύει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2006- 2007, η οποία στο άρθρο 7 αναφέρει ότι ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να παρέχει κατάλληλο εξοπλισμό, εκτός αν ο τηλεργαζόμενος χρησιμοποιεί τον δικό του.

Δημοσιοποίηση:

World Information Architecture Day 2014Η εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Αρχιτεκτονικής Πληροφορίας (Information Architecture) λαμβάνει χώρα στις 15 Φεβρουαρίου ταυτόχρονα σε 24 πόλεις του κόσμου. Πρόκειται για μια ανοιχτή εκδήλωση τύπου ημερίδας που σχετίζεται με τον χώρο της σχεδίασης και αγγίζει ένα ευρύ φάσμα επιστημών που (προσ)καλούμαστε να ανακαλύψουμε αλλά και συζητήσουμε, προβληματιστούμε και γνωρίσουμε περισσότερο.
Το φετινό θέμα προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα: «Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λειτουργικό σχεδιασμό απλών αντικειμένων και διαδικασιών για να βελτιώσουμε τον κόσμο μας;» (How we can use experience design to make the world a better place?) και είναι και η μοναδική εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στο Αιγαίο.
Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Ickaz1995 :

Γράφει ο Νίκος Κουτρουμπίνης :

mechanical resonatorΗ τεχνολογία τον 21ο αιώνα εξελίσεται ραγδαία. Με ρυθμούς που ούτε καν φανταζόμαστε εμείς οι νέοι και με ταχύτητες που υπερβαίνουν την διανόηση μας.
Στο άρθρο θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε μια αναπτυσσόμενη τεχνολογία που ενδέχεται να αλλάξει πολλά από τα τωρινά δεδομένα στη χρήση και υπολογιστικές ανάγκες του σήμερα. Ας επιχειρήσουμε να ρίξουμε μια ματιά στους λεγόμενους «κβαντικούς υπολογιστές»!


Δημοσιοποίηση:

Δημήτρης Ναθαναήλ, Λέκτορας Ε.Μ.Π., Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εργονομίας *:

bike seats - ergonomics human factorsΗ Εργονομία ως επιστημονικό πεδίο παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τον ορισμό του αντικειμένου της. Μια ιδιαιτερότητα σχεδόν σχιζοφρενική.
Η εργονομία είναι έννοια ή μέθοδος; Είναι βάση γνώσεων ή τρόπος να βλέπει κανείς και να μελετά τα πράγματα; Είναι νομοθετική, διαγνωστική ή και παρεμβατική ως εφαρμοσμένη επιστήμη;
Δημοσιοποίηση:

Web Science Conference 2009
Στην Αθήνα θα βρίσκονται μεταξύ 18 - 20 Μαρτίου κορυφαίοι επιστήμονες, στα πλαίσια του Συνεδρίου της Επιστήμης του Web (Web Science Conference) 2009. Μαζί με το ελληνικό κοινό, για πρώτη φορά, θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν μαζί με τον εφευρέτη του WWW για το παρόν και το μέλλον του. Βασικοί ομιλητές του συνεδρίου, ο Tim Berners-Lee, εφευρέτης του Web και ο Ιωσήφ Σηφάκης, ο πρώτος Έλληνας που του απονεμήθηκε του βραβείο Turing (2007).
Συνέδριο της Επιστήμης του Web στην Aθήνα'>διαβάστε τη συνέχεια ...
|

εκτύπωση

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος xaderfi :

Μετά από 20 χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής και με μερικά χρόνια καθυστέρηση [σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό] τίθεται σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου 2008, σε λειτουργία στις εγκαταστάσεις του CERN [Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών] στη Γενεύη ο Μεγάλoς Επιταχυντής Αδρονίων [LHC, Large Hadron Collider]. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηχανή που έχει κατασκευαστεί ποτέ και ταυτόχρονα για το πιο πολύπλοκο, μέχρι στιγμής, πείραμα που έχουν επιχειρήσει επιστήμονες.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Marioland :

foititis-kapelo-laptopΕδώ και μερικές ημέρες είμαι ένας πανευτυχής κάτοχος ενός Asus eee. Για όσους δεν ξέρετε, είναι ένα από εκείνα τα μικρούλικα laptops που καμιά φορά πέφτουμε πάνω τους κατά την περιήγησή μας στο internet. Μικρό και φτηνό, ήταν σχεδόν επιλογή-μονόδρομος αφού δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα για αγορά κάποιου κανονικού φορητού υπολογιστή και η μούρλια μου με το μέγεθος έφτανε την παράνοια.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος astromath :

Γράφει ο Αλέξανδρος Φιλοθόδωρος:

Φωτογραφία του κομήτη Machholz, Αντώνη ΑγιομαμίτηΣτην ουσία ένας κομήτης είναι μια «βρώμικη χιονόμπαλα» όπως έχει χαρακτηριστεί από τον αστρονόμο Χουιπλ (Fred Whipple). Πρόκειται για μια μπάλα παγωμένων στοιχείων κι ενώσεων όπως το διοξείδιο του άνθρακα, νερό, μεθάνιο, αμμωνία και άλλα στοιχεία.

Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος inertia :

laptop coffe cupΔυστυχώς ή ευτυχώς στη δουλειά ή στη φοιτητική μας ζωή, λόγω του φόρτου των εργασιών αλλά και σε όπου οι ανάγκες απαιτούν να είσαι «connected», ένας φορητός υπολογιστής είναι η πιο βολική λύση. Τι πρέπει όμως να προσέχουμε και τι πρέπει να αποφεύγουμε για να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση τον υπολογιστή μας; Εντοπίζοντας μερικές οδηγίες και help tips για όσους είναι χρήστες φορητών υπολογιστών, τις παραθέτουμε εδώ, για την βοήθεια όλων!Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος inertia :

του Γιάννη Αποστολόπουλου
hands on Microsoft surface computerΦανταστείτε έναν υπολογιστή χωρίς ποντίκι και πληκτρολόγιο... Ένα τραπέζι στο οποίο ακουμπάς το κινητό σου και βλέπεις πάνω του τις φωτογραφίες σου. Και που μπορείς, μαζί με το φίλο σου να ανταλλάξεις εικόνες και μουσική. Με "γυμνά χέρια"! Χωρίς καλώδια! Να ταξιδεύεις στην άλλη γωνιά της γης, κινώντας απλά τα δάχτυλά σου! Εδώ και λίγες ημέρες η Microsoft δημοσιοποίησε το "Microsoft Surface", ένα νέο είδος υπολογιστικής πλατφόρμας που προσομοιάζει λίγο-πολύ τη φυσική αίσθηση-αφή σε ψηφιακά πράγματα-οντότητες.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος astromath :

του Αλέξανδρου Φιλοθόδωρου
Οι εκλείψεις διαφόρων ουρανίων σωμάτων οφείλονται στις κινήσεις τους. Κάποιο σώμα παρεμβάλλεται μεταξύ κάποιου άλλου σώματος και του παρατηρητή.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος hammer :

Πλένουμε τα δόντια μας, κάνουμε ποδήλατο, παίζουμε μπάλα... Πίσω από αυτές τις αυτόματες κινήσεις κρύβεται μια τεράστια δουλειά του εγκεφάλου μας.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος astromath :

Στις 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα φαινόμενο το οποίο δυστυχώς δε θα είναι ορατό από την Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της ώρας κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί το φαινόμενο(θα είναι μεσάνυχτα όταν θα συμβαίνει).Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος Maraki :

Οι υπερυπολογιστές, όπως ο Cray X-MP/48, των οποίων τα υλικά βασίζονται στο πυρίτιο, ίσως τελικά αντικατασταθούν σε ορισμένες εφαρμογές από άλλους που θα βασίζονται στο DNA.Δημοσιοποίηση:

Από το μέλος astromath :

Στο σχολικό συγκρότημα του Μεσσαίου Καρλοβάσου την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι.Δημοσιοποίηση:


Επιλέξτε σελίδα από 2 σελίδες συνολικά..


Μπορείς να λαμβάνεις περισσότερα "φρέσκα" νέα στο e-mail σου μέσω του RSS feed - (τι είν´τούτο;)

Παρέχεται μέσω MailChimp | Σύνοψη νέων άρθρων - NO spam!